Jedzenie Zielona Góra
Jak steak, to koniecznie SteakHouse Rock’n BEEF
4 sierpnia 2020
0
, , ,

Nie wszystkie rodzaje steków są sobie równe: niektóre są delikatne, soczyste i z bajecznym marmurkiem, podczas gdy inne są chude i wymagają odrobiny cierpliwości bądź dodatkowej marynaty, aby były wilgotne i smakowite. W SteakHouse Rock’n BEEF dokładnie wytłumaczą Wam różnicę pomiędzy poszczególnymi kawałkami mięsa, ale i wskażą jakie pochodzenie mięsa wybrać, by móc doświadczyć najlepszą jakość!

Mało staranności? Dodamy, że ostatecznego wyboru porcji dokonujemy poprzez wskazanie konkretnego kawałka mięsa! Kelner tuż przed przyrządzeniem pokazuje oferowane mięso oraz potwierdza jego gramaturę.

Na uwagę zasługują także przystawki, bo przecież gdzie indziej spróbujecie szpiku wołowego?! I przyznajemy rację innym – już przystawka może napełnić brzuszek – zatem uwaga na mniejszy głód! Nie popełniając tego błędu wzięliśmy tylko jedną porcję kiełbasek wołowych, które okazały się przepysznie wypchane po brzegi mięskiem! Do steaków też nie ryzykowaliśmy i zamówiliśmy jedynie sałatkę. Niestety nawet takie głodomory jak my nie poradzą sobie z ponad 400 gramowym mięchem i dodatkami w postaci frytek czy ziemniaka z gzikiem 😉 Nasi kompani jednogłośnie ustalili, że rockowa deska dla dwóch osób jest znakomita, tak samo jak burger.

 

 

 

 

A gdy o mięsie mowa… Klasa. Już czytając menu będziecie wiedzieć, że znają się tu na mięsie (kto fanem wołowiny jest to z pewnością zna stoisko Max-Mięs – to właśni oni odpowiadaj za to całe zamieszanie 😉). Poza wyborem porcji, wybierzecie stopień wysmażenia a następnie podadzą Wam steak oprószony solą i pieprzem. Po tym zaniemówicie na chwilę by delektować się smakiem.

O dziwo dla wegetarian też coś się tu znajdzie. Na przykład taki o to burger bez mięsa: maślana bułka/kotlet z bobu z miętą i słonecznikiem/pasta z pieczonego bakłażana/ ser mimolette/ pomidor/ogórek marynowany / czerwona cebula. Też by nam podpasował ten bobik!

Wszystko oczywiście możecie podlać craftowym lub czeskim piwem lub dosłownie zalać nielimitowanym winem frizzante (jedyne 35 zł a można się bólu głowy na drugi dzień nabawić 😉). Mocne alkohole też tu dostaniecie – wiadomo, na trawienie.

 

 

 

Lokal SteakHouse Rock’n BEEF mieści się poza centrum, ale poza ładnym wnętrzem ma spory ogródek. Póki ciepło polecamy jedzenie na świeżym powietrzu, tym bardziej że zapach grilla potrafi zdominować mimo najlepszej wentylacji. A zachęcając Was do odwiedzin nie pozostaje nam nic innego jak rozmarzyć się o rozpływającym się w ustach kawałku wołowinki. Mniam!

 

Podsumowanie:

SteakHouse Rock’n BEEF na FacebookuZOBACZ

Dla kogo: dla mięsożerców

Koszt: burger od 28 zł, steak od 15 zł za 100 g

Gdzie: ul. Zacisze 5c/01, Zielona Góra

O autorach

..bo jest nas dwoje

Najpierw wypadałoby się przedstawić... No ale, że Dziki Zachód rządził się swoimi prawami, albo ich brakiem, to my także będziemy działać na opak. Póki nas poznacie, zakochacie się na nowo lub po raz pierwszy w Zachodzie Polski.

Polecane

/ To powinno Ci się spodobać

Botanista Cocktail Bar

Botanista Cocktail Bar zawróci Wam w głowie

Nie wszystkie rodzaje steków są sobie równe: ni...

Czytaj więcej
lumpeksy w Zielonej Górze

Lumpeksy w Zielonej Górze - część 2

Nie wszystkie rodzaje steków są sobie równe: ni...

Czytaj więcej
ósmy-proces

Ósmy Proces - multitap w Zielonej Górze

Nie wszystkie rodzaje steków są sobie równe: ni...

Czytaj więcej