Zielonogórskie „street foody” można (niestety) policzyć na palcach jednej ręki. Dlatego z dużą nadzieją traktowaliśmy nowy pomysł na kanapki z szarpaną wieprzowiną. Za nami kilka wizyt i możemy śmiało napisać, że nadzieje okazały się spełnione.
Le Le Street Food to konkret:
- Konkretny kawałek długo pieczonej wieprzowiny,
- Konkretny kawałek maślanej bułki,
- Konkretne dodatki,
- Konkretne (naprawdę!) frytki,
i… bardzo rozsądna cena.
11 zł za bułkę (do wyboru w 5 wariantach) + 6 zł za małe frytki (150 gram) lub 9 zł w wersji XXL (250 gram).
Z menu zdążyliśmy spróbować już wszystkiego. Faworytem został widoczny na zdjęciu wariant HOT (pulled pork, bułka maślana, sałata lodowa, marynowane papryczki jalapeno, pikantny sos Sriracha, majonez). Możliwe, że dużą zasługę miał w tym fakt „pożarcia” go na sobotnim kacu. 🙂
Póki co jest świetnie, z każdą wizytą zauważaliśmy zmiany na plus (od opakowań, po obsługę – można zrobić większe zamówienie telefonicznie i odebrać w punkcie) i oby tak zostało. Kibicujemy i mamy nadzieję, że mapa zielonogórskich food trucków zacznie się konsekwentnie powiększać.
Podsumowanie – Le Le Street Food
Le Le Street Food na Facebooku: ZOBACZ
Dla kogo: Dla każdego żarłoka, który szuka alternatywy od wątpliwej jakości kebabów i królującej w Zielonej Górze pizzy
Koszt: 6 zł – 20 zł (największy zestaw)
Gdzie: Plac Powstańców Wielkopolskich
Czas oczekiwania na przygotowanie: krótki
Warto pamiętać: frytki najlepiej smakują świeże z papierowego opakowania, te na wynos niestety prędko miękną